Overgangsalderen og huden

Din nye ven med de mange krav

Overgangsalderen er en tid med store forandringer, som alle kvinder på et tidspunkt skal gå igennem. Forandringerne er ikke kun internt, men også udseendet bliver påvirket. Disse forandringer sætter krav til nye vaner, for at bevare livskvalitet og udseendet bedst muligt. Forandringerne kan virke overvældende, men med den rette viden og pleje kan du navigere gennem denne fase med selvtillid.

Lad os dykke ned i, hvad der sker med din hud under overgangsalderen, og hvordan du kan støtte den bedst muligt.

  • Mindre Elasticitet og Flere Rynker
    Under overgangsalderen falder produktionen af østrogen og progesteron, hvilket fører til at huden mister sin elasticitet og bliver mere slap. Dette kan forårsage en stigning i antallet af linjer og rynker. Hos os kan vi hjælpe dig med at integrere anti-age cremer i din rutine, som kan stimulere kollagenproduktionen og reducere synligheden af fine linjer​​. Ved dybe furer og linjer kan vi med fordel drøfte muligheden for brug af botox.

  • Tør Hud
    Som følge af hormonelle ændringer, bliver huden ofte mere tør og sart. Den producerer ikke længere tilstrækkeligt med fedtsyre og talg, hvilket kan føre til at huden føles strammere og mere ubehagelig. Fugtighedsgivende produkter bliver dine bedste venner her, da de hjælper med at opretholde hudens fugtniveau og barrierefunktion​​. Dertil tilbyder vi NeoStrata kemisk peeling, som hjælper med at genetablere fugtbalancen i huden.

  • Fedtet og Uren Hud
    For nogle kan overgangsalderen ironisk nok føre til en mere fedtet hudtype og udbrud af bumser. Dette skyldes ændringer i hormonniveauet. Produkter og behandlinger, der nedsætter produktionen af fedtstoffer og bekæmper uren hud, kan være effektive her​​. Dog er det vigtigt at konsultere din behandler, da skrappe fedtreducerende midler kan virke udtørrende og dermed signalere behov for øget fedtproduktion til huden, som vil ende i en ond cirkel.

  • Sensitiv Hud og Pigmentforandringer
    Du kan opleve, at din hud bliver mere sensitiv og reagerer stærkere på ydre påvirkninger, såsom skønhedsprodukter eller miljømæssige stressfaktorer. Desuden er det ikke ualmindeligt at opleve pigmentforandringer, såsom mørke pletter, som følge af hormonelle skift og solskader gennem årene​​. Disse kan effektivt afhjælpes med laserbehandlinger. Dertil er det vigtigt at tilføje at solcreme er din bedste ven til at forebygge nye solskader.

Hormonelle Forandringer og Hudens Barriere
Hormonelle forandringer påvirker ikke kun hudens fugtighed og elasticitet, men også dens evne til at beskytte sig selv. En svækket hudbarrier betyder, at huden er mindre i stand til at modstå irritanter og kan føre til øget følsomhed og irritation. Brugen af produkter, der styrker hudens naturlige barriere, er vigtig i denne tid​​.

Din Nye Hudplejerutine
Det er tid til at gentænke din hudplejerutine. Hos enkelte kan ændringen bestå af en ny creme - hos andre er der behov for en kombination af klinikbehandlinger og ændrede hudplejevaner. Uanset hvad, så står vi klar til at vejlede dig og lægge en plan for dig som adresserer de specifikke udfordringer din hud står overfor - fra dyb hydrering til bekæmpelse af alderspletter.

Book en gratis og uforpligtende konsultation hos sygeplejersken HER.

Husk også, at din kost og livsstil spiller en rolle i din huds sundhed, så sørg for at spise afbalanceret og drikke rigeligt med vand.

Overgangsalderen kan være udfordrende, men det er også en tid til fornyelse og omfavnelse af din skiftende hud. Brug denne tid til at give dig selv den opmærksomhed du fortjener og lad os hjælpe dig med at komme igennem. Vi vil ikke kun adressere aktuelle hudproblemer, men også vejlede dig til en ny hudplejerutine der bidrage til at din hud ser sund og strålende ud i årene fremover.